Article

AN EXAMINATION OF THE GRADUATE EDUCATION THESES CARRIED OUT WITHIN THE SCOPE OF

Authors:
To read the full-text of this research, you can request a copy directly from the author.

No full-text available

Request Full-text Paper PDF

To read the full-text of this research,
you can request a copy directly from the author.

ResearchGate has not been able to resolve any citations for this publication.
Conference Paper
Full-text available
Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının kendi dijital okuryazarlık düzeylerine yönelik görüşlerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Tarama modelinde olan araştırmanın evrenini, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde bir devlet üniversitesinde ve bir özel üniversitede okuyan toplam 3922 öğretmen adayı, örnekle-mini ise 223 öğretmen adayı oluşturmuştur. Araştırmanın verileri; "Kişisel Bilgi For-mu" ve "Dijital Okuryazarlık Ölçeği" ile elde edilmiştir. Araştırma sonuçları, öğretmen adaylarının dijital okuryazarlık düzeylerinin yüksek olduğunu göstermiştir. Ölçeğin alt boyutları olan tutum, teknik, bilişsel ve sosyal alt boyutlarında da öğretmen adaylarının dijital okuryazarlık düzeylerinin yüksek olduğu belirlenmiştir. Öğretmen adaylarının en yüksek ortalamaya sahip oldukları alt boyutun ise tutum boyutu olduğu belirlen-miştir. Kadın ve erkek öğretmen adaylarının puanlarının teknik alt boyutu açısından farklılaştığı ve bu farklılığın erkek öğretmen adaylarının puanlarının kadın öğretmen adaylarından daha yüksek olmasından kaynaklandığı görülmüştür. Öğretmen adayları-nın dijital okuryazarlık düzeylerinin yaşa göre farklılaşmadığı saptanmıştır. Öğretmen adaylarının dijital okuryazarlık düzeylerinin okudukları üniversite türüne (vakıf/dev-let) göre de farklılaşmadığı ortaya konmuştur. Son olarak öğretmen adaylarının dijital okuryazarlık düzeylerinin sınıf düzeyine göre değişiklik gösterdiği ve bunun sonucunda 4. sınıfta okuyan öğretmen adaylarının puanlarının diğer sınıflarda okuyan öğretmen adaylarının puanlarından yüksek olmasından kaynaklandığı saptanmıştır. Araştırma-nın son bölümünde bulgular doğrultusunda bazı öneriler sunulmuştur. Anahtar kelimeler: Dijital okuryazarlık, Öğretmen adayları, Nicel araştırma.
Article
Full-text available
Bu araştırmanın amacı, Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının teknolojiye karşı olan bilgilerini ve teknolojiyi kullanım durumlarını tespit etmektir. Araştırmada fenomenoloji (olgubilim) deseni kullanılmıştır. Çalışma grubu belirlenirken amaçlı örnekleme türü seçilmiştir. Araştırmanın çalışma gurubunu 19 Sosyal Bilgiler öğretmen adayı oluşturmaktadır. Katılımcıların teknoloji okuryazarlığı, teknoloji ve eğitim arasındaki ilişki ve eğitimde teknolojinin önemi ile ilgili görüşlerini belirlemek için yarı yapılandırılmış bir görüşme formu kullanılmıştır. Bu araştırmadan elde edilen nitel veriler içerik analiziyle çözümlenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre katılımcıların genel olarak teknolojik aletler kullanarak eğitim verebileceklerini ve bu oluşturacakları sınıf ortamlarına örnek verirken teknoloji odaklı sınıfların sık sık dile getirmeleriyle kanıtlanabilir. Teknolojinin eğitimde çok önemli olduğunu da eklemişlerdir.
Article
Full-text available
In Turkey, the media literacy course is mostly taught by Turkish and Social Studies teachers. In this respect, it is quite important that the social studies teachers themselves possess critical thinking disposition and have acquired media literacy skills. Within the scope of this research, the primary aims were to determine the critical thinking dispositions and media literacy levels of social studies teacher candidates in terms of certain variables, such as their grade levels and genders, and to investigate whether the critical thinking disposition is a significant predictor of media literacy. As demonstrated in detail in the literatüre review section of this paper, there is a scarcity of studies in both international and national literature which examine the correlation between these two competences. In that respect, we can confidently claim that our findings from this study carry significance for those who are interested in the subject. Carried out with the correlation survey model, our descriptive study was conducted with 802 students studying at 6 state universities in Bursa and its vicinity by using easily accessible situation sampling, which is one of the goaloriented sampling methods. The research was conducted with the decision number 4 taken by Bursa Uludağ University Publication and Ethics Committees in the session dated 31.05.2019, and during the data collection process, we utilized the California Critical Thinking Disposition Inventory (CCTDI) and the Media Literacy Scale developed by the European Commission (2011). Within the context of our research topic, parametric analysis techniques, descriptive statistical methods (number, percentage, mean, standard deviation), independent sample test, one-way analysis of variance (ANOVA), Levene F test, Scheffe multiple comparison tests, and Pearson correlation analysis were applied. Results of the study demonstrated that the critical thinking disposition of social studies teacher candidates was low and their media use skills were at the basic level; and the correlation between their critical thinking dispositions and media literacy skills was found to be low level positive and statistically significant. Based on the findings obtained, various beneficial suggestions were made for the relevant parties.
Book
Full-text available
Sosyal bilimler alanında lisans ve lisans üstü düzeylerde “bilimsel araştırma yöntemleri” ile ilgili pek çok ders okutulmaktadır. Anayasa'da, eğitimle ilgili yasalarda, öğretim programlarında ve yönetmeliklerde okullar ile öğretmenlerin öğretim dışında bir başka temel görevinin araştırma olduğunun vurgulanmasına rağmen, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırıldığı 1997 yılından itibaren öğretmen yetiştiren lisans programlarının tamamına yakınında bu tür dersler programlardan çıkartılmıştır. Daha sonra yapılan pek çok yerel, ulusal ve uluslararası araştırmaların sonuçları ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin en başarısız oldukları alanlar içinde bilimsel süreç becerilerinin ve problem çözme becerilerinin olduğunu göstermiştir. Bilimsel araştırma sonuçlarını referans alan Millî Eğitim Bakanlığı ilköğretimden başlamak üzere tüm ders programlarını yapılandırmacı anlayışa dayalı olarak yeniden hazırlamaya başlamış ve ilköğretim 1-5 yeni ders programlarını 2004/2005 yılında uygulamaya koymuştur. Yeni ders programlarının dikkat çeken yanlarından biri, öğrencilere araştırma kültürünün kazandırılmasına vurgu yapmış olması ve okulları adeta birer proje, araştırma yuvaları olarak görmesidir. Tüm bu gelişmelere paralel olarak YÖK eğitim fakültelerinin programlarının geliştirilmesine karar vermiş ve bu konuda eğitim fakültelerinin de katılımını sağlayarak öğretmen yetiştiren lisans programlarını yeniden düzenlenmiştir. Yeni ders programlarında bilimsel araştırma yöntemleriyle ilgili derslere yer verilmiştir. Bu kitap, eğitimin yanı sıra sosyal bilimlerin diğer alanlarında lisans düzeyinde okutulan araştırma yöntemleriyle ilgili dersler için ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Kitabın aynı zamanda sosyal bilimler alanında çalışma yapan tüm araştırmacılar için kaynak bir kitap olabileceği düşünülmüştür. Kitabın Birinci Bölümü'nü temel kavramları da içeren “Bilimsel Araştırmanın Temelleri” oluşturmaktadır. “Problemi Tanımlama” olarak isimlendirilen ikinci bölümde problemin seçimi ve tanımlanmasına ilişkin süreçlere yer verilmiştir. Üçüncü bölümü “Örnekleme Yöntemleri”, dördüncü bölümü “Veri Toplama Araçları”, beşinci bölümü “Nicel Araştırmalar” ve altıncı bölümü “Nitel Araştırmalar” oluşturmaktadır. Kitabın son bölümü, “Raporlaştırma” konusuna ayrılmıştır. Kitabın yararlı olması dileğiyle, kitabın hazırlanması sürecinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.
Article
Full-text available
This research aims to review postgraduate dissertations in media literacy field. To this end, 65 postgraduate dissertations that were completed between 2007-2017 in Turkey and that are accessible were reviewed with respect to completion year, university, department, topic, method, design, data collection technique, data analysis technique, sampling method and sample type variables. This is a qualitative, descriptive literature review study and document analysis was used to collect data via a dissertation review form. In the data analysis, content analysis method was used and percentages and frequencies were calculated for each category. The research results reveal that the highest number of dissertations was completed in 2013, only one dissertation was completed in 18 universities, the highest number of dissertations was carried out in journalism and radio TV and cinema departments; however, when departments related to educational sciences are combined, the highest number of dissertations were carried out in these departments, the most investigated topics are identification of the effects of media literacy education and participants' levels of media literacy, while quantitative methods are mostly used in dissertations, mixed methods are the least resorted, and the most addressed sample type includes secondary school students and prospective teachers follow them. This study aims to identify research trends in media literacy and guide future studies. Keywords: media literacy dissertations, research trends, systematic review. ÖZ: Bu araştırma medya okuryazarlığı alanında tamamlanmış olan lisansüstü tezlerin incelenmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla, 2007-2017 yılları arasında tamamlanmış ve erişime açık olan lisansüstü tezler yıl, üniversite, bilim dalı, konu, yöntem, desen, veri toplama tekniği, veri analiz tekniği, örnekleme yöntemi ve örneklem türü değişkenleri açısından incelenmiştir. Nitel, betimsel bir literatür taraması olan bu araştırmada veri toplama yöntemi olarak doküman incelemesine başvurulmuştur. 65 lisansüstü tezden verilerin toplanması için araştırmacı tarafından oluşturulan bir tez inceleme formu kullanılmıştır. Toplanan veriler içerik analizi yoluyla analiz edilmiş ve oluşturulan her bir kategori için yüzde ve frekans hesaplamaları yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre medya okuryazarlığı alanında en çok sayıda tezin 2013 yılında tamamlandığı, 18 üniversitede sadece birer tez tamamlandığı, en fazla tezin gazetecilik ve radyo TV ve sinema bölümlerinde yapıldığı ancak eğitim bilimleri ile ilgili bölümler bir arada değerlendirildiğinde en çok tezin bu bölümlerde gerçekleştirildiği, tezlerin en çok medya okuryazarlığı eğitiminin etkisini belirleme ve medya okuryazarlığı düzeyi belirleme konularında gerçekleştirildiği, tezlerde en çok nicel yöntemlerin kullanıldığı, karma yöntemlerin ise çok az oranda işe koşulduğu, en sık başvurulan örneklem türünün ortaokul öğrencileri olduğu ve onları öğretmen adaylarının takip ettiği bulgularına ulaşılmıştır. Araştırmada medya okuryazarlığı alanındaki araştırma eğilimleri belirlenerek yeni yapılacak çalışmalara yol gösterici olmak hedeflenmiştir. Anahtar kelimeler: medya okuryazarlığı tezleri, araştırma eğilimleri, sistematik inceleme.
Article
Bu araştırmanın amacı, sosyal bilgiler dersinde bağlam temelli öğrenme yaklaşımının öğrencilerin akademik başarısına, finansal okuryazarlık becerisine ve öğrenmenin kalıcılığına etkisini incelemektir. Araştırma örneklemini 2020-21 eğitim öğretim yılında Şanlıurfa ili Haliliye ilçesine bağlı bir köy okulunda 6.sınıfa devam eden 53 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada karma yöntem desenlerinden açıklayıcı ardışık desen kullanılmıştır. Araştırmanın nicel bölümünü ön-test ve son-test kontrol gruplu yarı deneysel desen oluşturmaktadır. Deney grubunda yer alan öğrencilere beş hafta 6.sınıf sosyal bilgiler üretim, dağıtım ve tüketim öğrenme alanına yönelik konular bağlam temelli öğrenme yaklaşımı ile işlenirken; kontrol grubunda aynı konular mevcut öğretim programına uygun olarak işlenmiştir. Araştırmanın nicel veri toplama araçları araştırmacı tarafından geliştirilen üretim, dağıtım ve tüketim başarı testi ile finansal okuryazalık davranış ölçeğidir. Nicel veriler SPSS 22 programında analiz edilmiştir. Nicel verileri desteklemek için deney grubunda yer alan 10 öğrenciyle görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmede yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Nitel veriler betimsel olarak analiz edilmiştir. Bağlam temelli öğrenme yaklaşımının uygulandığı deney grubunun akademik başarı, finansal okuryazarlık becerisi ve öğrenmenin kalıcılığı üzerinde kontrol grubuna göre daha iyi sonuçlar verdiği görülmektedir. Sonuç itibariyle sosyal bilgiler dersinde ve finansal okuryazarlık becerilerinin kazandırılmasında çağdaş bir öğretim yöntemi olan bağlam temelli öğrenme yaklaşımının kullanılması önerilmektedir.
Article
This study explicates the concept of financial literacy, which has blossomed in use this century. Scholars, policy officials, financial experts and consumer advocates have used the phrase loosely to describe the knowledge, skills, confidence and motivation necessary to effectively manage money. As a result, financial literacy has varying conceptual definitions in existing research, as well as diverse operational definitions and values. This study dissects the differing financial literacy definitions and measures, urging researchers toward common ground. A clearer definition should improve future research, in turn helping consumers better understand and adapt to changing life events and an increasingly complex economy.
Gelişen teknolojiler ve yeni okuryazarlıklar
  • A Altun
Altun, A. (2OO5). Gelişen teknolojiler ve yeni okuryazarlıklar. Ankara: Anı yayıncılık.
Sosyal bilgiler öğretmen adaylarının sosyal medya kullanımlarının medya okuryazarlık düzeyinde farklı değişkenler açısın olan incelenmesi. (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi)
  • B Güney
Güney, B. (2018). Sosyal bilgiler öğretmen adaylarının sosyal medya kullanımlarının medya okuryazarlık düzeyinde farklı değişkenler açısın olan incelenmesi. (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Bursa.
Sosyal Bilgiler Öğretiminde Alternatif Bir yaklaşım: Yerel Okuryazarlık
  • B Güven
Güven, B. (2018). Sosyal Bilgiler Öğretiminde Alternatif Bir yaklaşım: Yerel Okuryazarlık. 27. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi, 1546-1554. Doi: 10.14527/7786052414743 (Tam metin bildiri /sözlü sunum) (Yayın No:
Eğitim alanında okuryazarlık üzerine yapılan lisansüstü tezlerin analizi
  • S O Haçat
  • F B Demir
Haçat, S. O. ve Demir, F. B. (2019). Eğitim alanında okuryazarlık üzerine yapılan lisansüstü tezlerin analizi. Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi, 3(2), 116-145.
A concept approach among three types of literacy: computer literacy, technological literacy and information literacy
  • J R Lopez
  • M L Ornelas
  • K F Morales
Lopez, J.R., Ornelas, M.L., Morales, K.F.&Sandoval, J.O., (2021). A concept approach among three types of literacy: computer literacy, technological literacy and information literacy. UnivAutonomaBaja California, Mexicali, Baja California, Mexico.
Disiplinlerarası, Yaklaşım Olarak Medya Okuryazarlığı: Türkiye'de Üretilen Tezler Üzerine Bir İnceleme
  • S Omur
  • M Uyar
Omur, S. & Uyar, M. (2020). Disiplinlerarası, Yaklaşım Olarak Medya Okuryazarlığı: Türkiye'de Üretilen Tezler Üzerine Bir İnceleme. PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 6(3), 277-290.
Sosyal Bilgiler Öğretmen Eğitiminde Finansal Okuryazarlık Ve Öğretimi: Bir Model Önerisi
  • H Adalar
Adalar, H. (2019). Sosyal Bilgiler Öğretmen Eğitiminde Finansal Okuryazarlık Ve Öğretimi: Bir Model Önerisi (Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara).
İlkokul Sosyal Bilgiler Dersi Kapsamında 4.Sınıf Öğrencilerinin Yerel Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi
  • Y Akbaş
Akbaş, Y. (2019). İlkokul Sosyal Bilgiler Dersi Kapsamında 4.Sınıf Öğrencilerinin Yerel Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi (Çanakkale İli Örneği) (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Algı Düzeyleri Ve Görüşleri
  • N Aksoy
Aksoy, N. (2021). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Algı Düzeyleri Ve Görüşleri: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Örneği (Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Manisa).
Medya Okuryazarlığının Sosyal Bilgiler Programlarıyla İlişkilendirilmesi VebÖğretimi
  • A Altun
Altun, A. (2010). Medya Okuryazarlığının Sosyal Bilgiler Programlarıyla İlişkilendirilmesi VebÖğretimi (Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara).
Sosyal Bilgiler Öğretiminde Oryantiring Uygulamalarının İlköğretim 6. Sınıf Öğrencilerinin Akademik Başarı ve Harita Okuryazarlık Düzeylerine Etkisi
  • M Ayuldeş
Ayuldeş, M. (2020). Sosyal Bilgiler Öğretiminde Oryantiring Uygulamalarının İlköğretim 6. Sınıf Öğrencilerinin Akademik Başarı ve Harita Okuryazarlık Düzeylerine Etkisi (Trabzon Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Trabzon).
Ortaokul Öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersine Yönelik Harita Okuryazarlık Becerisinin Belirlenmesi
  • B Can
Can, B. (2021). Ortaokul Öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersine Yönelik Harita Okuryazarlık Becerisinin Belirlenmesi (Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Antalya).
Öğrencilerde Harita Okuryazarlığının Geliştirilmesine İlişkin Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Görüşleri
  • M E Cendek
Cendek, M. E. (2015). Öğrencilerde Harita Okuryazarlığının Geliştirilmesine İlişkin Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Görüşleri (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul).
Özel Eğitim Öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersinde Harita Okuryazarlığı Becerisinin Geliştirilmesi
  • E İ Çavuş
Çavuş, E. İ. (2019). Özel Eğitim Öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersinde Harita Okuryazarlığı Becerisinin Geliştirilmesi (Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Çok Kültürlü Bakış Açısı Geliştirmelerinde Medya Okuryazarlığı Dersinin Rolüne İlişkin Bir Çalışma
  • T Çelik
Çelik, T. (2011). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Çok Kültürlü Bakış Açısı Geliştirmelerinde Medya Okuryazarlığı Dersinin Rolüne İlişkin Bir Çalışma (Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Denizli).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Dersine Yönelik Tutumlarının İncelenmesi
  • G Çinelioğlu
Çinelioğlu, G. (2013). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Dersine Yönelik Tutumlarının İncelenmesi (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Balıkesir).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarına Yönelik Medya Okuryazarlığı Eğitimi Modeli
  • H Dolanbay
Dolanbay, H. (2018). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarına Yönelik Medya Okuryazarlığı Eğitimi Modeli (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul).
Sınıf Öğretmenlerinin Sosyal Bilgiler Dersi Kapsamında Yerel Okuryazarlıklarının İncelenmesi
  • A Dündar
Dündar, A. (2019). Sınıf Öğretmenlerinin Sosyal Bilgiler Dersi Kapsamında Yerel Okuryazarlıklarının İncelenmesi (Çanakkale İli Örneği) (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  • T Er
Er, T. (2019). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Niğde).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Hukuk Okuryazarlık Düzeylerinin Belirlenmesi (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  • H Kara
Kara, H. (2017). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Hukuk Okuryazarlık Düzeylerinin Belirlenmesi (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Muğla).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının İletişim Becerileri İle Medya Okuryazarlık Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
  • M Özdemir
Özdemir, M. (2021). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının İletişim Becerileri İle Medya Okuryazarlık Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi (Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Elazığ).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Algılarının İncelenmesi (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  • A Özel
Özel, A. (2018). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Algılarının İncelenmesi (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Kütahya).
Sosyal Bilgilerde Bilgi Okuryazarlığı
  • M Özgün
Özgün, M. (2019). Sosyal Bilgilerde Bilgi Okuryazarlığı: Öğrenci Görüşlerine Yönelik Bir Durum Çalışması (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bolu).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlığının Geliştirilmesi
  • S Şan
Şan, S. (2021). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Vatandaşlık Eğitimi Odaklı Politik Okuryazarlığının Geliştirilmesi (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığa Yönelik Görüşleri
  • S Talan
Talan, S. (2021). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığa Yönelik Görüşleri (Kahramanmaraş İli Örneği) (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kahramanmaraş).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Dijital Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Örneği) (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  • C Yaman
Yaman, C. (2019). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Dijital Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Örneği) (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Niğde).
Türkçe Ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin
  • Ş Yıldırım
Yıldırım, Ş. (2017). Türkçe Ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Medya Okuryazarlığı Eğitimi İle İlgili Becerileri Ve Görüşleri (Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Van).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Teknoloji Okuryazarlığı Düzeylerinin Ve Teknoloji İle Bütünleştirilmiş Sosyal Bilgiler Öğretimine Yönelik Görüşlerinin Belirlenmesi
  • E Ö Yiğit
Yiğit, E. Ö. (2011). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Teknoloji Okuryazarlığı Düzeylerinin Ve Teknoloji İle Bütünleştirilmiş Sosyal Bilgiler Öğretimine Yönelik Görüşlerinin Belirlenmesi (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İstanbul).
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançları Ve Bilgi Okuryazarlık Düzeyleri Arasındaki İlişki
  • D Yordamlı
Yordamlı, D. (2020). Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Epistemolojik İnançları Ve Bilgi Okuryazarlık Düzeyleri Arasındaki İlişki (Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bursa).